Школярів Дніпра повністю забезпечать підручниками

16.09.2016 14:09   -
Автор:

Начальник управління освіти департаменту гуманітарної політики міської ради Дніпра Олександр Марусов завевнив, що ніхто зі школярів міста не залишиться без підручників.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
Учні четвертих та сьомих класів дніпровських шкіл не були вчасно забезпечені підручниками. За його словами, затримка вийшла через те, що ці класи навчаються за новою програмою і мають право обирати підручники певного автора. Тому, наприклад, лише «Українських мов» друкують чотири різних варіанти. «У нас укладені угоди з 18 видавництвами. Ми викупили те, що було на складах, і чекаємо, коли додрукують необхідне. Видавництва не були готові до того, що кожне місто звернеться до них з проблемою підручників, адже тепер їх закуповують відповідні департаменти місцевих рад. Раніше навчальною літературою нас забезпечувала держава. Але ніхто з дніпровських дітей не залишиться без підручників», – наголосив Олександр Марусов.
Крім того, деякі видавництва відмовлялися від невеликих замовлень або ж пропонували високу вартість однієї книги. «Видавництва переважно – приватні підприємства. Вони мають змогу поставити свою ціну. Вартість підручників дуже різниться. Для порівняння, «Фізика» коштує 194 гривні, а «Хімія» – 32 гривні. Але ціну ми узгодили з Міністерством освіти», – каже заступник директору міського методичного центру управління освіти та науки міської ради Олена Саєнко.
Наразі четвертим класам вже видали 5 363 підручники, сьомим – 7 778 книг. Це приблизно 55% від потреби. До кінця вересня відсоток забезпечення зросте до 70-ти. Решту книг підвозитимуть по їхній готовності.
Також начальник управління освіти департаменту гуманітарної політики зазначив, що затримка з підручниками не має впливати на навчальний процес. Адже діти можуть деякий час працювати з книгами за старою програмою або ж з електронним підручниками.