Школярі Дніпра прощалися зі школою

27.05.2021 15:51   -

Сьогодні у школах Дніпропетровщині пролунав останній дзвоник. Кожен клас відзначав цю подію по-своєму — в кабінетах або на свіжому повітрі. Що ж до випускників, для них влаштували свято на подвір’ї. Щоправда, коротке — лише на 20 хвилин. Запросили лише батьків та вчителів. І то з урахуванням, що шкільне подвір’я буде заповнене наполовину, – розповідає 34.ua.

Для уникнення великих скупчень людей, захід розділили на декілька частин, щоб провести заходи для кожного класу окремо. Попереду у випускників іспити, очікування результатів ЗНО та подання документів на вступ.

На урочисту частину, окрім самих випускників, запросили вчителів, батьків та родичів. Усе, кажуть у школі, з дотриманням карантинних вимог — подвір’я заповнили лише на 50%.

До дзвоника, кажуть випускники, готувалися з середини зими. Репетирували вальс, пісні та флешмоб. Адже саме тоді дізналися, що святу на свіжому повітрі — все ж бути. “Свято було просто неймовірне, чудове, я так хвилювалась, я не знала, що буду плакати”, — розповідає випускниця школи № 21 Поліна Обухова.

А після свята у випускників був останній урок. Там вони ділилися спогадами про роки навчання. Запросили і вчителів. А от батьків усередину школи не пустили.

Цьогоріч на Дніпропетровщині 17,5 тисяч випускників. І хоча останній дзвоник уже пройшов, розслаблятися, кажуть учні, зарано. Адже вже завтра на них чекає ЗНО з математики.