Що робив у Дніпрі міністр юстиції (ВІДЕО)

24.03.2017 07:36   -
Автор:

23 березня Дніпро з робочим візитом відвідав міністр юстиції України Павло Петренко. Він взяв участь у нараді з приводу системи електронних аукціонів арештованого майна “СЕТАМ”, яку створили три роки тому за його ініціативою, а також особисто одружив молодят у рамках проекту Мінюсту “Шлюб за 24 години”.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на 9 канал.
Павло Петренко, міністр юстиції України: «Станом на 2014 рік була тільки одна приватна структура, наближена до тодішнього керівництва держави — особисто до “сім’ї” так званої, яка продавала по всій території України сотні тисяч об’єктів, які передавались державою на реалізацію. Говорити про якусь прозорість — взагалі не було сенсу, тому що продавали ці об’єкти в підвалах, десь в якихось незрозумілих приміщеннях, під «своїх» покупців».
Віктор Вишньов, генеральний директор держпідприємства “СЕТАМ”: «Сама ідея створення “СЕТАМу” дозволила вивести дуже ласий шматок ринку з тіні у світло — і таким чином ми сьогодні маємо повністю чесні і прозорі торги. За час функціонування саме державного підприємства “СЕТАМ” було продано активів на суму більш ніж 2,4 млрд. грн. Це може бути нерухомість, автомобілі, це можуть бути якісь рухомі речі, електроніка, це може бути будь-який транспорт — авіаційний, морський, повітряний».
Наразі електронна система продажів арештованого майна налічує 500 тисяч користувачів і 23 складські філії по Україні. Завдяки їй держбюджет поповнився на чверть мільярда гривень. “СЕТАМ” дозволяє не лише «пустити з молотка» арештоване майно, а й продати на аукціоні будь-яке інше. Для представників місцевого самоврядування міністр юстиції презентував нову ініціативу “СЕТАМу”. Тепер платформу зможуть використовувати територіальні громади для продажу надлишкового непрофільного майна і прав користування нерухомістю та земельними ділянками. Далі — зустріч зі студентами — і від серйозних справ міністр перейшов до приємних.
Павло Петренко вручив свідоцтво про шлюб 68-ій парі у Дніпрі, яка вирішила побратися за 24 години.