Що не так із 14-ю бригадою?: український військовий знову потрапив у полон до терористів

21.12.2020 17:40   -

Пресслужба ООС повідомила про те, що зниклий з розташування підрозділу 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого 17 грудня військовослужбовець опинився в полоні у російських найманців

17 грудня 2020 року під час перевірки наявності особового складу одного з підрозділів військової частини, що виконує завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил було виявлено відсутність одного з військовослужбовців підрозділу. Пошукові заходи позитивного результату не дали. На даний час встановлено, що військовослужбовець затриманий представниками незаконних збройних формувань. Представники російсько-окупаційних військ намагаються цинічно використати даний факт для дискредитації Збройних Сил України. Обставини події з’ясовуються” – сказано в повідомленні.

Український воїн потрапив до терористів у районі міста Слов’яносербськ. За даними бойовиків, полонений – командир відділення розвідвзводу та має звання молодшого сержанта. Він, ніби, добровільно прийшов на позиції терористів у стані наркотичного сп’яніння. У “ЛНР” опублікували також ім’я та фотографії українського військового у формі та масці, а згодом – у лікарні, – додає ВВС.

полонений

Нагадаємо, що кількома днями раніше у цій же бригаді виявили відсутність іншого військовослужбовця, який пізніше був знайдений мертвим на підконтрольній бойовикам території. У так званій “ЛНР” заявили про те, що військовий, начебто, п’яним прийшов до їхніх позицій та згодом помер там від передозування алкоголем. Тіло за кілька днів передали гуманітарній група “Евакуація-200” і загиблого упізнали товариші.

Вранці 14 грудня, під час перевірки особового складу, в одному з підрозділів військової частини було виявлено відсутність одного з військовослужбовців. На телефонні дзвінки він не відповідав, тож було організовано розшукові заходи, які не дали результату. Зброя військового залишилася на місці, конфліктів із товаришами по службі він не мав“, – повідомляла прес-служба 14-ї бригади.

14 бригада
Тіло бійця 14 бригади