Ще у двох школах Дніпра з’явились сучасний кабінет праці та лабораторія мехатроніки

24.05.2021 17:17   -

Навчатися на сучасному обладнанні. У Дніпрі ще у двох школах після капремонту відчинили двері кабінет праці та лабораторія мехатроніки. 

У школі № 69, що по вулиці Софії Ковалевської, 86-А, учні 5-9 класів практикуватимуться на токарному, свердлильному, фрезерному і заточувальному верстатах. Усе обладнання нове та сучасне. Олександр Головатий на уроці працював на свердлувальному верстаті, розповів, що спочатку проводиться інструктаж з техніки безпеки і тільки опісля допускають до роботи. Хлопець хоче навчитися майструвати вироби з дерева і вміти працювати з металом. 

«У цьому класі школярі зможуть познайомитися з багатьма професіями, такими як: токар чи навіть наладнувач устаткування. Усі роботи проводяться під моїм пильним наглядом (вчителя праці – ред.) і найголовніше – проводитимемо роботу для хлопців, щоб вони берегли все, що тут є у кабінеті», – поділився вчитель праці школи № 69 Роман Твердохліб. 

До цього у кабінеті були застарілі верстати та здебільшого учні вивчали матеріал за теорією, практики майже не було. 

«Зараз діти просять залишитися у класі праці та доробити те, що не завершили, після уроків. У цьому класі навчатимуться працювати на сучасних верстатах і діти із сусідніх шкіл: № 45 та № 41», – підкреслила директорка КЗО «СЗШ № 69» Дніпровської міської ради Марина Шевченко. 

А вже у 129-й школі, що у Придніпровську, відкрилась друга у місті лабораторія мехатроніки. Дев’ятикласник Павло Ларьков упевнений, що зовсім скоро більшість процесів у світі автоматизуються, тому навчання тут (у сучасній лабораторії мехатроніки) допоможе йти в ногу з часом. На уроці з однокласниками за допомогою вчителя змайстрували механізм сушарки для рук та перевіряли, як вона працює. 

«Пам’ятаю себе в дитячі роки: ми із задоволенням ходили на уроки, де ми отримували базові знання, нам було цікаво. В умовах до профільного навчання подібні кабінеті дуже важливі. Подібна STEM-лабораторія декілька місяців тому відчинила двері у гімназії № 3», – додала заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Олена Яковенко. 

Проєкти реалізував департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради спільно з компанією «Інтерпайп» – було підписано відповідний меморандум про співробітництво.

 «Ви (школярі – ред.) робите перший крок у своїй любові до техніки. У нових класах зможете на практиці ознайомитись, як працювати із сучасними верстатами та керувати мінікопіями промислового обладнання. Сподіваюся, що серед вас є майбутні інженери та висококваліфіковані технічні фахівці, які одного дня влаштуються до нас на роботу», – підсумував голова правління «Інтерпайп НТЗ» Сергій Костенко, який також був присутній на відкритті кабінетів 24 травня.