Ще два Airbus H125 боронитимуть східний кордон України

14.01.2022 11:31   -

Ще два гелікоптери Airbus H125 заступили на чергування на східному кордоні України, – повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України.

Ще два Airbus H125 заступили на чергування на східному кордоні України

Учора вони прибули в аеропорт «Харків» та поповнили авіапарк Харківської окремої авіаційної ескадрильї Державної прикордонної служби України.

Частина льотного та технічного складу прикордонних авіаескадрилей навчалися експлуатувати та обслуговувати H125 у Франції – в Центрі підготовки Airbus.

Перші гелікоптери за українсько-французьким контрактом прикордонне відомство України прийняло на озброєння ще у січні 2020 року.

На початку експлуатації прикордонники використовували ці машини для підготовки льотного та інженерно-технічного складу, а також для моніторингу державного кордону. Зараз Держприкордонслужба має власних сертифікованих фахівців, в тому числі інструкторів.

На даний час прикордонне відомство України має вже 7 гелікоптерів Н125 французької компанії Airbus Helicopters, два з яких прибули до України наприкінці грудня 2021 року.

Загалом, в рамках створення Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту в Україні, Державна прикордонна служба України має отримати 24 гелікоптери Н125.

Також триває розбудова необхідної інфраструктури для ефективного використання вертольотів в охороні кордону.

Нові французькі гелікоптери вже встигли взяти участь в операції «Карпати 2021», коли Держприкордонслужба відрядила на ділянку Західного регіонального управління декілька бортів.