Шахтар виграв на виїзді, а Динамо вдома зіграло внічию

19.02.2021 09:02   -

У другому за престижністю єврокубковому турнірі футбольних клубів континенту розпочалася вирішальна фаза – плей-офф на вибування.

У першому поєдинку 1/16 фіналу Ліги Європи УЄФА київське “Динамо” на столичному НСК “Олімпійський” зіграло внічию з бельгійським “Брюгге” (1:1), а донецький “Шахтар” у Тель-Авіві обіграв ізраїльський “Маккабі” (2:0).

Обидві команди посіли третє місце у своїх квартетах Ліги чемпіонів і продовжили єврокубковий шлях у Лізі Європи. Перший матч 1/16 фіналу мав відбутися в морозному Києві, і через складні погодні умови його початок перенесли на 17.00. Зазначимо, що поєдинок проходив у присутності глядачів — нещодавно їм було дозволено повернутися на стадіони після пом’якшення карантинних обмежень, – розповідає Українська асоціація футболу.

Перший тайм виявився небагатим на моменти. На початку зустрічі неточно з кута штрафного пробив Мата. Із часом «Динамо» заволоділо ініціативою. У складі киян найгострішим був Буяльський, який двічі пробивав вище воріт після флангових подач Кендзьори.

На початку другого тайму бельгійці завдали кількох ударів у бік воріт Бущана, однак поступово «Динамо» повернуло собі м’яч, а на 62-й хвилині відкрило рахунок. Під час широкої атаки Миколенко протягнув м’яч лівим флангом і віддав на Буяльського, який класним ударом із середньої відстані вразив дальній кут воріт суперника.

Однак «Брюгге» досить швидко відігрався — Мехеле забив ударом головою після кутового. Пізніше, знову після корнеру, бельгійці мали ще одну нагоду, але Дост пробив вище. Більше гольових моментів глядачі не побачили, тож команди задовольнилися нічиєю.

“Гірники” першими відкрили рахунок на 31-й хвилині зустрічі. Марлоса зробив черговий закид на Матвієнко в штрафну, той віддав у дотик пас на Алана Патріка і бразилець також в дотик зробив рахунок 0: 1.

У другому таймі гравці «Маккабі» більш ефективно будували свої атаки, їм навіть вдалося завдати кількох ударів та змусити попрацювати Трубіна. У складі «Шахтаря» активністю вирізнявся Соломон, але надмірне бажання проявити себе на рідній землі завадило йому діяти виважено, і зрештою Манора було замінено. Гарну нагоду відзначитися мав Коноплянка, який вийшов на заміну, але удар Євгена потягнув кіпер. Та все ж гірники створили другий гол зусиллями двох інших джокерів — Фернандо та Тете. 0:2.

У складі «Шахтаря» на поле виходили футболісти, які були в списку викликаних на листопадовий збір національної команди України: Кривцов, Матвієнко (гольовий пас), Степаненко, Марлос (жовта картка, замінений на 77-й хвилині), Мораес (замінений на 88-й хвилині).

Результати перших матчів 1/16 фіналу Ліги Європи:

“Вольфсберг” (Австрія) – “Тоттенгэм” (Англія) – 1:4

“Динамо” (Київ, УКРАЇНА) – “Брюгге” (Бельгія) – 1:1

“Реал Сосьєдад” (Іспанія) – “Манчестер Юнайнтед” (Англія) – 0:4

“Бенфіка” (Португалія) – “Арсенал” (Англія) – 1:1

“Црвена Звезда” (Сербія) – “Мілан” (Італія) – 2:2

“Антверпен” (Бельгія) – “Рейнджерс” (Шотландія) – 3:4

“Славія” (Прага, Чехія) – “Лестер” (Англія) – 0:0

“Зальцбург” (Австрія) – “Вільярреал” (Іспанія) – 0:2

“Брага” (Португалія) – “Рома” (Італія) – 0:2

“Краснодар” (Росія) – “Динамо” (Загреб, Хорватія) – 2:3

“Янг Бойз” (Швейцарія) – “Баєр” (Німеччина) – 4:3

“Мольде” (Норвегія) – “Гоффенгайм” (Німеччина) – 3:3

“Гранада” (Іспанія) – “Наполі” (Італія) – 2:0

“Маккабі” (Тель-Авів, Ізраїль) – “Шахтар” (Донецьк, УКРАЇНА) – 0:2

“Лілль” (Франція) – “Аякс” (Голландія) – 1:2

“Олімпіакос” (Греція) – ПСВ “Ейндховен” (Голландія) – 4:2.

Поєдинки у відповідь пройдуть 25 лютого.

Переможці протистоянь за сумою двох матчів отримають путівки до 1/8 фіналу Ліги Європи УЄФА.