«Шахеди» збиті на підльоті до Дніпра завдяки системі раннього виявлення

29.01.2023 13:32   -

Щодо систем раннього виявлення, це справді допомагає, тому що за звуками, які вловлює система заздалегідь, ми розуміємо, що ще на підльоті до міста вже сильно чути роботу двигунів цих шахедів. Про це голова Штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан розповів в ефірі телеканалу ДніпроTV.

Зокрема, під час останньої атаки я знаю, що сили протиповітряної оборони збили шахеди на підльоті до міста. Тобто, вони навіть не долетіли до міста.

Тому це має значення, це допомагає, це попереджає небезпеку насамперед для людей, які живуть у місті, а це все відбувається ночами, коли люди вдома, коли люди не завжди спускаються в бомбосховища, багато хто нехтує сигналом тривоги. Це зрозуміло, що люди ніби десь уже в якомусь сенсі звикли до частих тривог і не завжди пильні в цьому сенсі.

Тому, безумовно, небезпека, яку несуть ці дрони ночами, які можуть впасти в будь-яке місце, потрапити в будь-який будинок, у будь-який об’єкт, коли їх збивають і збивають на підльоті до міста, це і є та користь, якої ми домагалися.

Тому ми далі допомагатимемо, нарощуватимемо, ми весь час піклуємося про ППО, повірте, як про малих дітей піклуємося про них для того, щоб у них все було в порядку, для того, щоб вони могли захищати наше мирне небо.