Сербія відмовилася від «Слов’янського братства» з Білоруссю та РФ

10.09.2020 09:28   -

Міністерство оборони Республіки Сербія заявило, що не братиме участь у спільних антитерористичних навчаннях з Білоруссю та РФ «Слов’янське братство». Таке рішення було ухвалено на сесії уряду Республіки Сербія, а саме – про припинення всіх військових навчань та всіх військових заходів з усіма партнерами протягом наступних шести місяців.

Після засідання уряду міністр оборони Олександр Вулін заявив, що Республіка Сербія зазнає жахливого і незаслуженого тиску з боку Європейського Союзу.

“Тиск, який не має сенсу і не ґрунтується на наших рішеннях чи наших діях, а то й насправді, є наслідком істерики, яка визначає політичні рішення та напрямки великих і могутніх країн. Нас просять залишити заплановані військові навчання з Білоруссю ціною виходу з нашого європейського майбутнього і ціною ще більшого тиску на нашу політику” – сказав міністр Вулін.

Він підкреслив, що за рішенням Національної Асамблеї Республіки Сербія ми є військово нейтральною країною. З метою збереження позиції військового нейтралітету, уникнення або, принаймні, зменшення наслідків посилених нападів на нашу країну, нашу політику та економіку, уряд Республіки Сербія на сьогоднішній сесії постановив припинити всі військові навчання та всі заходи з усіма партнерами, без різниці.