Секрети ЗНО: Абітурієнтів області готував відомий мовознавець Олександр Авраменко

30.11.2018 15:15   -
Автор:

Не варто боятися власних помилок, на них потрібно вчитися. Відомий український філолог, телеведучий і автор понад п’ятидесяти посібників і підручників з української мови та літератури Олександр Авраменко розповів абітурієнтам Дніпропетровщини всі секрети успішного складання зовнішнього незалежного оцінювання.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на прес-службу ДніпроОДА.
На мотиваційну зустріч завітали майже півтори тисячі майбутніх студентів вузів – у Дніпро завітав відомий український філолог, доцент Київського університету ім. Б. Грінченка, ведучий телеканалу «1+1» Олександр Авраменко, який протягом двох днів проводив майстер-класи для освітян та абітурієнтів області.
Це своєрідні уроки, але у сучасній, нестандартній формі. Важливо сьогодні прищеплювати жагу до навчання, а особливо, до вивчення державної мови.
Майстер-клас тривав півтори години. Правила з мовознавства Олександр Авраменко поєднував із життєвими прикладами – розібрали помилки у вимові відомих політиків та артистів.
«Підготовка до вступу у виш – особливий період у нашому житті. Молодь мріє про певний фах. Важливо, щоб вони знайшли своє покликання. Прагну допомогти їм у цьому. Звісно, за одне заняття реально вивчити якусь тему неможливо. Але моя мета – мотивувати дітей. Подарувати натхнення працювати над собою, не здаватися, боротися з лінню. І, звісно, не боятися помилок», – розповів мовознавець Олександр Авраменко.
На «неформатний урок» завітали учні старших класів та студенти коледжів з усієї області – загалом майже 1,5 тис. абітурієнтів.
«Наш клас підготував багато цікавих питань для Олександра. Цікаво почути його поради щодо ЗНО. Я переглянула всі його уроки. Вони дійсно ефективні. Люблю українську і постійно стараюся поглиблювати свої знання», – розповіла учениця 11 класу однієї зі шкіл міста Кам’янського.
«Хороший захід. Такі зустрічі дійсно мотивують до навчання», – сказав студент Новомосковського коледжу економіки і права.
Вчора освітяни регіону вже отримали професійні «лайфхаки» від переможця всеукраїнського конкурсу підручників з Олександром Авраменко, а сьогодні відбулася завершальна, друга зустріч.
Нагадаємо, що ЗНО-2019 розпочнеться у травні іспитом з математики, та бажаємо успішно скласти тестування.