СБУ знешкодила московитську ДРГ, яка готувалася збити пасажирський літак

01.05.2022 12:36   -

СБУ знешкодила ДРГ, яка була агентом генштабу збройних сил рф і збиралася збити пасажирський літак над територією Московії чи Білорусі.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

В атаці московити мали намір безпідставно звинуватити Україну та її партнерів. СБУ встановила, що злочинці хотіли обстріляти цивільний борт з переносного зенітно-ракетного комплексу «Stinger».

До складу ворожої ДРГ входило двоє осіб з подвійним громадянством та завербований ними спільник. Координатором групи був росіянин Олександр Тютерев — кадровий співробітник головного управління генштабу збройних сил рф з позивним «Морпєх». Раніше він брав участь в організації серії терактів в Одеській області, за що перебуває у розшуку.

За його завданням московитські агенти намагалися встановлювати зв’язки з українськими військовими під виглядом волонтерів. Щоб налагодити відносини, вони передавали українським армійцям достовірну інформацію щодо позицій і переміщення «кадирівців».

Напрацьовані контакти злочинці хотіли використати для отримання та передачі на московщину іноземного «Stinger».

Під час проведення операції СБУ також встановила, що «Морпєх» брехав своєму керівництву про успіхи в Україні і давав підконтрольній йому ДРГ завдання щодо фальсифікації теракту в тилу України. Зокрема, вони готували постановочні фото- та відеоматеріали про нібито «напад на блокпост сил ТРО».