СБУ затримали банду, яка допомагала грабувати державу керівникам держпідприємств

14.08.2020 10:28   -

СБУ викрила міжрегіональну групу, яка виводила у тінь мільйони гривень держпідприємств. Служба безпеки України припинила у Дніпрі діяльність потужного конвертаційного центру із загальним обігом майже півмільярда гривень щомісяця. За попередніми даними слідства, організатори «конверту» проводили незаконні фінансові операції на території Вінницької, Одеської, Дніпропетровської, Полтавської, Черкаської, Кіровоградської, Київської та Запорізької областей, повідомляє сайт СБУ.

Операцію із затримання злочинної групи проводились спільно з Національною поліцією під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури № 9, у взаємодії із Державною службою фінансового моніторингу України.

Міжрегіональна банда виводила у тінь мільйони гривень державних підприємств, переводили кошти у готівку та легалізували їх. Для цього вони використовували низку підконтрольних комерційних структур, у тому числі за кордоном. За кожну нелегальну фінансову операцію організатори схеми одержували відсоток, який залежав від суми оборудки.

Під час обшуків за місцями проживання та в автомобілях фігурантів правоохоронці виявили кілька сотень печаток фіктивних підприємств, комп’ютерну техніку, флеш-носії і мобільні телефони із доказами протиправної діяльності, а також понад мільйон готівки у гривневому еквіваленті. Вживаються заходи для накладення арештів на вилучене майно, блокування рахунків фіктивних структур і відшкодування збитків державі, – інформує пресслужба СБУ.