СБУ викрили бойовика “ЛНР” в Києві

30.10.2020 11:38   -

СБУ викрила у Києві одного з командирів підрозділів бойовиків терористичної організації «ЛНР», який чомусь переїхав з окупованої території до “хунти”.

Лицемірство посіпак “русского міра” знову проявилося. Вони дуже довго і дуже гучно демонізували “український режим” і “бандерівців”, хоча насправді абсолютно чітко усвідомлювали власну маячню. Тому, коли треба купити продукти, отримати пенсію, переїхати на навчання, як той молодик, який “попісяв” на Меморіал Героїв Небесної Сотні біля Майдану, з Донецька, вони без сумніву спокійно їдуть до “київської хунти”.

До речі, отой донецький “сцикун” безстрашно навчається на третьому курсі столичного Державного університету комунікацій, і, — увага, — шукає роботу барменом або баристою в Києві. Але, що показово, на сторінці Вконтакті зазначив адресу проживання — росія.

Цього разу Служба безпеки України викрила у Києві учасника незаконних збройних формувань терористичної організації «ЛНР», який брав участь у бойових діях проти сил АТО, – повідомляє Служба безпеки України.

За даними слідчих СБУ, уродженець міста Стаханов Луганської області у 2014 році приєднався до так званої «народної міліції ЛНР». Ватажки призначили його заступником командира одного з підрозділів бойовиків. Маючи вищу інженерну освіту, зловмисник виконував завдання із забезпечення ремонту бронетанкової та військової автомобільної техніки терористичних угруповань.

Прибувши на підконтрольну українській владі територію, фігурант оселився в орендованому помешканні у Києві та влаштувався на роботу в одну із комерційних структур у сфері надання телекомунікаційних послуг, використовуючи підставні документи.

Під час слідчих дій за місцем тимчасового проживання зловмисника співробітники СБУ виявили банківські картки, мобільні телефони і комп’ютерну техніку із доказами його участі у складі незаконних збройних формувань.

боевики

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України і судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

СБУ перевіряється інформація щодо можливого несанкціонованого втручання і використання фігурантом бази даних клієнтів оператора телекомунікаційних послуг.