СБУ працює: затримано терориста причетного до вбивства співробітника СБУ, викрито мережу ворожих агітаторів, проведено антитерористичні навчання

03.04.2021 10:08   -

СБУ затримала терориста, який воював на Донбасі та очолював угруповання причетне до вбивства співробітника СБУ. Ватажка одного з угруповань так званої «ЛНР» співробітники спецслужби затримали на Дніпропетровщині. До бойовиків він приєднався у 2014 році. Очолювана ним група вчинила ряд диверсій та тяжких злочинів проти мирного населення, зокрема, викрадала людей для викупу.

Через конфлікт з «керівництвом» бойовиків зловмисник втік з «ЛНР» на підконтрольну українській владі територію, де і був затриманий.

May be an image of одна або кілька осіб

Наразі йому повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Також СБУ викрила мережу агітаторів, які пропагували захоплення влади в Україні. Зловмисники діяли в Чернігівській та Сумській областях, а також Запоріжжі та Одесі. За завданням РФ, вони закликали до повалення конституційного ладу та порушення територіальної цілісності нашої держави. Крім цього, агітатори підтримували дії бойовиків, дискредитували Збройні сили України, поширювали інформацію пропагандистських інтернет-видань РФ. За цими фактами Служба безпеки розпочала низку кримінальних проваджень.

May be an image of одна або кілька осіб, люди стоять та у приміщенні

На Луганщині СБУ провела антитерористичні навчання з захисту інфраструктури. За легендою тренувань, «терористи» мали вчинити серію диверсій і терактів в регіоні. Щоб запобігти їм, штаб АТЦ спланував і провів спецоперацію. Тож умовні злочинці були затримані, а наслідки підривної діяльності — нейтралізовано. У навчаннях також були задіяні підрозділи ЗСУ, Нацгвардії, ДСНС, Нацполіції, Державної прикордонної служби та представники місцевих органів влади.