СБУ перешкодила пограбуванню країни. Старовинні ікони з перлин залишаться в Україні

28.07.2020 13:18   -
Автор:

Начальник прес-центру у Управління СБ України у Харківській області Владислав Абдула повідомив на своїй сторінці ФБ про вдалу операцію з перешкоджання пограбування країни, а саме – вивезення культурних цінностей через кордон.

За інформацією Абдули співробітники СБУ зупинили контрабанду великої кількості коштовних ікон, серед яких були старовинні ікони з натуральних перлин.

«За версією слідства, місцевий мешканець скуповував ікони по всій країні. Він підшукував покупців за кордоном через Інтернет, після чого поштою незаконно переправляв цінності за межі України. Намагаючись уникнути відповідальності, контрабандист приховував ікони всередині комп’ютерної техніки, а поштові відправлення здійснював від імені підставних осіб“, – йдеться у повідомленні.

Щодо вилучених ікон проводяться експертизи: оперативники і слідчі спецслужби вилучили підготовлені до контрабанди старовинні ікони та докази злочинної діяльності. Наразі правоохоронці ідентифікують майже 200 ікон, знайдених під час обшуку, щодо законності їх придбання.

Автор – Боніфацій