САП зареєструвала провадження через переписку Медяника

27.10.2019 14:30   -
Автор:

Спеціалізована антикорупційна прокуратура зареєструвала провадження проти народного депутата від фракції «Слуга народу» В’ячеслава Медяника, розповів голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратурі Назар Холодницький в ефірі каналу «1+1», передає “Радіо свобода“.
Про це він повідомив у відповідь на питання ведучої Наталії Мосейчук, яка спитала, «чому він зволікає» розслідувати діяльність народного депутата.
«По пану Медянику, дійсно, надійшла заява про злочин і провадження таке зареєстровано», – повідомив Холодницький.
Питання Мосейчук стосувалося також іншого представника парламентської монобільшості Євгенія Шевченка, який в ефірі російського телеканалу звинувачував «українських націоналістів» та закликав «іти на компроміси». Втім, голова САП відповів, що це питання не підслідне його відомству.
16 жовтня онлайн-видання «Страна.ua» оприлюднило фото телефона народного депутата В’ячеслава Медяника, який нібито обговорював із кимось, підписаним як «Саша Яровий», співпрацю з прокурорами.
Згодом заступник голови фракції Олександр Корнієнко заявив, що в народних депутатів «є запити розібратися в ситуації» щодо колеги.