«Розвивається гнучкість, підвищується витривалість», — тренерка про пілатес елементами йоги для учасників УТВ у Дніпрі

08.05.2024 14:00   -

Спортивна зала по вул. Набережній Заводській, 106 у Дніпрі. Тут зранку виконувала вправи пані Олена. Вона прийшла на заняття з пілатесу з елементами йоги.

«Я – майстер спорту з баскетболу. Не уявляю свого життя без активностей. Щоб м’язи не «застоювалися», ходила на заняття в центрі міста, теж від Університету третього віку. Але хотілось ближче. Дуже добре, що до наших пропозицій дослухались й у пішій доступності тепер проводять пілатес з елементами йоги», — розповіла Олена Абросімова.

Усі вправи – для оздоровлення учасників УТВ. «Щоб тіло не «застоювалось», ми його розтягуємо, а потім виконуємо вправи. Йде навантаження на всі групи м’язів, розвивається гнучкість, підвищується витривалість. Звичайно, для ще більшого результату наголошую нашим учасникам: потрібен повноцінний сон, харчування та водний баланс», — прокоментувала Аеліта Авраменко, тренерка та власниця спортивного клубу, де тренуються учасники УТВ.

Сюди на пілатес з елементами йоги ходитимуть 2 групи по 15 людей.

«Ми підбирали місце для наших учасників так, щоб без проблем діставалися спортивної зали. У Новокодацькому районі такий досвід – перший. Як бачимо, багато людей виявили бажання сюди ходити. До того ж, в Університеті третього віку у нас є ще спортивні заняття: скандинавська хода, східні танці, китайська гімнастика. З настанням теплої погоди – зарядка на свіжому повітрі», — додала  Маргарита Прядка, завідувачка сектором планування заходів управління з питань розвитку соціального захисту населення департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міськради.

Щоб записатися на будь-які спортивні заняття до Університету третього віку, жінкам від 55-ти років та чоловікам від 60-ти треба прийти за адресою вул. Старокозацька, 40-Б з паспортом, пенсійним (якщо є, – ред).

Детальніше — https://www.facebook.com/UTVdp.