Розповіді медиків, волонтерів та комунальників: у Музеї історії Дніпра презентували проєкт «Голос війни»

03.08.2023 20:45   -

У Музеї історії Дніпра був представлений проєкт під назвою “Голос війни”, який має на меті збір розповідей українців про повномасштабне вторгнення Російської Федерації. У проєкті розповідають історії медиків, волонтерів, водіїв, комунальників та інших осіб, які пережили наслідки війни. Головна мета проєкту полягає в формуванні унікального архіву історичних свідчень щодо подій російсько-української війни.

Проєкт складається з соціальних відеороликів, кожен з яких має тривалість хвилини. На момент презентації було представлено три відео, які були зняті телеканалом “ДніпроTV” і транслюються на цьому каналі. Протягом серпня будуть показані ще 8 подібних відеороликів. Крім телебачення, їх можна буде переглянути в соціальних мережах департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання міської ради.

Один із героїв проєкту – комунальник Олег Рибка, який допомагав ліквідувати наслідки ракетних обстрілів. Він працював на місці удару в перші години після прибуття.

“Голос війни” прагне зафіксувати історичний досвід українців якомога ширше. Серед учасників проєкту – бійці, які пережили полон, волонтери, мешканці тимчасово окупованих територій, люди, що стикалися з блекаутом та ракетними обстрілами, і багато інших.

“Голос війни” входить у всесвітню практику усної історії, коли через розповіді людей, їх досвід і свідчення вивчається історія. Проєкт має загальноукраїнське значення, але особливий акцент буде зроблено на Дніпровському регіоні та його мешканцях, зазначив історик та військовослужбовець ТрО Дніпра, Дмитро Каюк.