Розпочато розслідування корупційних схем Дніпропетровської ОДА, – нардеп

24.11.2016 14:10   -
Автор:

Народний депутат Віталій Купрій заявив, що він отримав відповідь із Нацполіції про відкриття кримінального провадження за його заявою про розтрату бюджетних коштів посадовцями Дніпропетровської обласної державної адміністрації.
Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук, повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
“Згідно з планом річних закупівель та за результатами відкритих торгів, управлінням капітального будівництва ОДА (УКБ) з переможцем ТОВ «Корнер Сервіс» (м. Запоріжжя) 6 жовтня 2015 року був укладений договір на виконання будівельних робіт в Могилівському пансіонаті геріатрії з реконструкції та посилення фундаментів на суму близько 4 мільйонів гривень.
Слідчими прокуратури Дніпропетровської області у вересні 2016 року повідомлено про підозру у вчинені злочину головному спеціалісту відділу технічного нагляду УКБ та директору «Корнер Сервіс», які оформили підроблені акти приймання виконаних будівельних робіт і привласнили понад 300 тисяч гривень з бюджету.
Однак, незважаючи на це, на 2016 рік для продовження реконструкції закладу передбачено додаткове фінансування в сумі близько 3 мільйонів і знову договір укладається з ТОВ «Корнет Сервіс»! У такий спосіб у 2016 році УКБ по завищеній вартості намагається здійснити подвійну закупівлю оплачених із бюджету робіт, які не виконало «Корнер Сервіс» по договору 2015 року.
Таким чином, безпосередньо начальник УКБ Олександр Кушвід, зловживаючи своєю владою, продовжує договірні стосунки з крадіями бюджетних коштів за повної бездіяльності голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка!
За моїми даними, ця бездіяльність відбувається тому, що пан Резніченко увійшов у злочинний зговір зі своїми підлеглими, які спільно ділять вкрадені у громади гроші.
Сподіваюсь, що буде проведене належне досудове розслідування, а винні обов’язково будуть притягнуті до кримінальної відповідальності!”, – написав він.