Розгром “Шахтаря” встановив рекорд

18.08.2020 10:35   -

17 серпня у Дюссельдорфі “Шахтар” програв “Інтеру” у півфіналі Ліги Європи з рахунком 0:5. Ця поразка стала рекордом – найбільшою на цій стадії турніру в історії Ліги Європи та Кубка УЄФА.

“Інтер” вийшов до фіналу ЛЄ, де 21 серпня зустрінеться з іспанською “Севільєю”.

Рідко коли побачиш на такій стадії, щоб 3 гравці суперника припустилися помилки, яка привела до пропущеного м’яча. П’ятов, Степаненко і Коноплянка зробили все, аби фестиваль дуету нападників Інтера був максимально веселим. Інтер виглядав 5-зірковим ансамблем, але його солісти зібрали майже всі овації невидимого залу. Лукаку та Лаутаро забили по 2 голи та віддали по асисту. Добре, що Конте вчасно зняв їх на знак поваги до суперника адже це могло завершитися ще принизливішим погромом. Ромелу взагалі став першим в історії, хто забивав 10 матчів поспіль в Кубку УЄФА/ЛЄ (14 голів загалом), – розповідає про матч Футбол24

Згадаймо останній вихід Інтера у фінал єврокубка? Рівно 10 років тому це стало можливим з командою, яка добудувала свій менталітет переможця в протистоянні з іншим українським суперником. Самі гравці Інтера визнавали, що вистраждані перемоги над Динамо Київ стали ключовими в сезоні, який увінчався тріумфом в ЛЧ, говориться у аналізі поразки “Шахтаря”.