Російські спортсмени відмовились їхати до Києва на змагання

28.08.2020 18:07   -

Збірна РФ з художньої гімнастики сама(!) відмовилася їхати до Києва на Чемпіонат Європи! Про це повідомляє пресслужба Європейського гімнастичного союзу.

Близько 300 гімнасток, що представляють 39 країн, змагатимуться на чемпіонаті Європи 2020 року з художньої гімнастики. А от спортсменкам з РФ не до снаги перебувати два тижні у Києві на карантині, як вимагає Україна, аби виявити вірусну заразу, якщо раптом її завезли з РФ.

Першість Європи з художньої гімнастики пройде в Києві з 26 до 29 листопада, якщо її не перенесуть через глобальний коронакризис, як це вже було з попередніми датами – 21—24 травня. Зараз участь у турнірі підтвердили збірні з 39 країн.

Оскільки ця подія є частиною олімпійського кваліфікаційного процесу, усі федерації, які ще не пройшли кваліфікацію, можуть зареєструвати по одній гімнастці в багатоборстві. Ці гімнастки змагатимуться в окремих турах, які пройшли кваліфікацію до багатоборства на минулорічних змаганнях у Баку (AZE).

Федерація гімнастики України ще два місяці тому повідомляла, що докладна інформація про формат змагань, протиепідемічні заходи, а також про можливість проведення змагань з глядачами буде оприлюднена не раніше осені. «Формат змагань залишається таким, як і планувалося спочатку, включно з отриманням олімпійських ліцензій», — йшлося у червневій заяві.

Остаточне рішення щодо організації заходу буде прийнято 28 вересня.

.