Російська вакцина «Спутник V» не захищає. Новий випадок зараження вже щепленого медика

12.11.2020 14:44   -

На Кузбасі, РФ, один з медиків заразився на коронавірус після введення першої дози вакцини «Спутник V», розповіла на брифінгу щодо епідеміологічної ситуації перший заступник глави регіонального МОЗ Олена Зеленіна, – повідомляє ria.ru.

“У нас зафіксовано один випадок захворювання медичного працівника новою коронавірусною інфекцією після вакцинації першою дозою двохкомпонентної вакцини. Захворювання зафіксовано на 5-6-у добу після вакцинації, тому говорити про те, що це пов’язано безпосередньо з вакцинацією із урахуванням інкубаційного періоду – не представляється можливим. Імунітет починає вироблятися після введення першої дози, але остаточно формування імунітету триває після другої дози”, – повідомила заступниця міністра охорони здоров’я регіону Олена Зеленіна.

Нагадаємо, що ми вже повідомляли “Російська вакцина не захистила медиків” про те, як в Алтайському краї, що у РФ, у трьох медиків, яким раніше було зроблено щеплення від коронавірусної хвороби COVID-19 вакциною «Спутник V», тести на коронавірус показали позитивний результат.