Росіяни не змогли переграти данців, натомість спаплюжили пам’ятник Шевченку

22.06.2021 16:26   -

У Копенгагені невідомі осквернили памʼятник поету Тарасу Шевченку, розфарбувавши його в російський триколор, – повідомляє посольство України в Данії, імовірно, пам’ятник розмалювали в ніч проти 21 червня, напередодні футбольного матчу Данія — Росія.

Посольство засудило акт вандалізму і вважає його провокацією, зазначивши, що характерні написи на постаменті відомі як елементи російської пропаганди.

«Цей ганебний випадок у черговий раз демонструє цивілізованому світу, що російська агресія проти України реальна. Жодної «громадянської» війни в Україні немає, а є лише злочинні дії Кремля, які переслідують все святе для кожного українця в будь-якому куточку світу», — зазначили в посольстві.

Правоохоронцям надійшло звернення почати розслідування і покарати винних.

А тим часом було проведено очищення пам’ятника від московського бруду.

“Хочемо повідомити, що сплюндрований пам’ятник Тарасу Шевченку у Копенгагені вже очищено від кольорів прапора країни-агресора і ганебних слоганів російської пропаганди. Дякуємо комунальним службам та всім небайдужим за оперативну роботу. Розраховуємо, що данська поліція також оперативно відреагує на наше звернення та притягне винних у цьому акті вандалізму до відповідальності,”повідомило посольство.

На зображенні може бути: 1 особа, пам’ятник та на відкритому повітрі