Україна виграла ще один суд проти Росії

12.01.2020 13:07   -
Автор:

Федеральний суд Швейцарії зобов’язав Росію виплатити 80 мільйонів швейцарських франків ($82,1 мільйона) в якості компенсації 12 українським фірмам, майно яких конфіскували після анексії Криму 2014 року. Про це повідомляє видання Swiss Info
Суд відхилив апеляції російської держави на рішення, винесені Міжнародним арбітражним судом в Женеві в квітні минулого року. Росія стверджувала, що женевський суд не підходить для винесення рішення у цій справі, оскільки тим самим він визначає статус Криму.
А суд таки справді визнав Крим українським, без цього не можна було б повертати гроші!
Картинки по запросу крим україна
Нагадаємо, у червні 2019 року НАК “Нафтогаз України” подав у трибунал при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі позовну заяву про розмір компенсації збитків, які завдали експропріацією активів групи “Нафтогаз” в окупованому Росією Криму.
Попри прагнення нової української влади домовлятися за будь-яку ціну із Росією і пробачати їй борги, що вона має сплачувати за рішеннями міжнародних судів, і попри те, що Зеленський не бачить варіантів тиску на агресора, час показує, що тиск можливий саме завдяки санкціям і рішенням судів на користь України.
Дотримування лінії судового переслідування Росії може бути багатообіцяючим для нас і болючим для агресора, адже наразі маємо лише перші результати виграних судів.
Попереду ще багато справ з приводу загарбаного майна в Криму і нанесених Росією збитків на окупованих територіях.
Днепр. Главное