Робота з психологами та розвиткові заняття: як у Дніпрі допомагають родинам у складних життєвих обставинах

01.11.2022 19:36   -

У Дніпрі працює «Служба підтримки сім’ї» на базі Центру соціальної підтримки дітей та сім’ї «Обійми». Там можуть отримати допомогу родини, які перебувають у складних життєвих обставинах. З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну послугами можуть скористатися і переселенці. Крім цього, «Служба підтримки сім’ї» також надає послуги у форматі онлайн. Нею на сьогодні вже скористались 10 родин, а офлайн – 23.

«Наразі надаємо допомогу здебільшого сім?ям, яким довелось покинути свої домівки. З ними працюють наші психологи, крім цього, надаємо їм базу волонтерської допомоги, аби вони змогли отримати все необхідне для життя. Також працюємо дистанційно, наприклад зараз у нас організовані заняття із сім?єю, яка проживає в Швейцарії. Вони стали до нас на облік, коли перемістились з Херсона і ми їм надавали послуги очно. Але потім родина переїхала за кордон і батьки просили, аби наші психологи змогли працювати з дитиною дистанційно. Також робимо корекційно-розвиткові заняття з дитячим будинком сімейного типу, який перемістився до Німеччини», – зазначила завідувачка відділу «Служба підтримки сім’ї» Центру соціальної підтримки дітей та сім’ї «Обійми» ДМР Інна Копиленко. 

Допомогу логопеда та психолога отримує у службі восьмирічний син Ігоря Черненка. Батько привів хлопця два місяці тому: «Побачив, як фахівці змогли знайти спільну мову з сином і дуже цим задоволений. Крім цього, можу особисто бути присутнім на заняттях та бачити, як вони проходять. Нас вразив результат і те, як син став краще говорити, тож дякуємо фахівцям, які вкладають душу в наших дітей», – зазначив пан Ігор. 

Отримати допомогу у «Службі підтримки сім’ї» можна за телефоном: 098 902 65 40 або 097 449 37 53.