Робітники КП Дніпра розповіли, як ставляться до підвищення зарплат

15.12.2017 18:30   -
Автор:

15 грудня на урочистостях з нагоди 120-річчя міського трамваю та 70-річчя тролейбусу зібралися близько 700 представників комунальних підприємств і служб міста. Найжвавішою темою обговорень стала ініціатива очільника Дніпра Бориса Філатова щодо збільшення зарплат водіїв, енергетиків, сантехніків, машиністів і операторів котельних.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
«Коли я йшов на вибори, моєю обіцянкою було відродження дешевого муніципального електротранспорту. Після того, як я став до виконання обов’язків, моя команда сконцентрувалася на цьому завданні. Ми купуватимемо нові трамваї. Ми вкладатимемо кошти у рухомий склад і контактні мережі. Та перш за все ми вкладатимемо кошти в людей. Тому я прийняв рішення про підвищення зарплат робітникам комунального господарства у середньому до 26%. Місто – великий роботодавець», – наголосив мер Дніпра.
Завдяки ініціативі міського голови понад 11 тис. родин працівників комунального господарства Дніпра зможуть покращити свій добробут. На збільшення зарплат водіїв, енергетиків, сантехніків, машиністів і операторів котельних у мерії виділять близько 200 млн грн. У середньому прибутки цих робітників зростуть на 26%. Борис Філатов назвав цю ініціативу доленосною.
Галина Новікова працює водієм трамваю 28 років. Розповідає: це була робота її мрії ще з дитинства, адже рух вагонів завжди зачаровував, однак питання заробітної плати у її родині завжди було на порядку денному. Тепер, нарешті, добрі новини.
«При нашому нинішньому житті підвищення заробітної плати – це дуже й дуже добре. Куди витратити гроші – знайдемо, ви вже повірте», – запевняє вона.
Ольга Дудкіна працює старшим диспетчером служби руху. Сьогодні вона вітає колег не лише з професійним святом, а й з підвищенням заробітної платні.
«Гроші підуть на родину. Дітки навчаються, їх треба підтримувати. Я не отримувала якось надзвичайно багато раніше. Для мене це прекрасна новина. Вірю в нашого мера та його обіцянки», – розповіла жінка.
Загалом працівники електротранспорту та інших комунальних підприємств відзначають якісні зрушення у міському господарстві Дніпра.
«Усе залежить від керівника міста. Я бачу зміни. Становище стало кращим. Купують новий рухомий склад, підвищують зарплату. Працювати стало комфортніше. Підвищення зарплат – прекрасна новина. Можна сказати, життєво необхідна допомога», – переконаний водій першого тролейбусного депо Сергій Римзін.
Також на 10-15% зросте заробітна плата працівників комунальних підприємств «Зеленбуд», «Управління по ремонту та експлуатації автошляхів», «Гідроспоруди», «Дніпроавтомост», «Дорсервіс», «Зооконтроль», «Міськсвітло» та «Ритуальні послуги». Підвищену заробітну плату всі робітники почнуть отримувати з січня 2018 року.