Рівень демократії в Україні знизився вперше з 2014 року – Freedom House

11.04.2018 12:15   -
Автор:

В Україні вперше з початку конфлікту на Донбасі зареєстрований спад показників демократичних процесів.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на «Слово і Діло».
Такі дані були наведені у щорічній доповіді організації Freedom House під назвою NationsinTransit 2018 ConfrontingIlliberalism, опублікованій в середу, 11 квітня.
Зазначається, що з продовженням конфлікту на сході країни українські політики користуються почуттями патріотизму, щоб нападати на неурядові організації та журналістів, звинувачуючи їх у підриві військових зусиль.
«Напади на громадянське суспільство і політичних опонентів підірвали рушійну силу процесу реформ в Україні», – зазначив директор проекту Країни в перехідному періоді Нейт Шенкан.
Він вказав на те, що, хоча реформи з децентралізації тривають, інші ключові пріоритети, в тому числі заходи щодо боротьби з корупцією, зайшли в глухий кут.
За словами Шенкана, вікно можливостей для України не закрилося, але воно звузилося.
«Звинувативши неурядові організації та журналістів в антинаціоналізмі, політики намагаються виключити легітимні голоси від публічних дебатів тільки тому, що вони критикують уряд», – додав він.
Раніше міжнародна правозахисна організація Freedom House у своєму звіті Свобода у світі 2018 віднесла Україну до категорії частково вільних країн.
Минулого року Freedom House знову визнав Україну частково вільною.