Резніченко увійшов у злочинний зговір зі своїми підлеглими, – нардеп

13.10.2016 09:49   -
Автор:

Народний депутат Віталій Купрій заявив, що в Дніпропетровській ОДА сформована чітка корупційна вертикаль, за відкати від вкрадених коштів платників податків керівництво не помічає оборудки своїх підлеглих.
Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук, повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» .
«Так, розпорядженням КМУ від 17 липня 2015 р. № 766-р затверджено перелік інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися у 2015 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, зокрема, видатки у сумі 3 112 501 грн. по об’єкту Могилівський пансіонат геріатрії, с. Могилів Царичанського району – реконструкція, посилення фундаментів.
Згідно з додатком 2.1 до розпорядження голови Дніпропетровської облдержадміністрації (далі ОДА) від 02.02.2015 № Р-34/0/3-15, затверджений обсяг коштів на капітальне будівництво об’єктів, видатки на які в 2015 році проводяться за рахунок коштів обласного бюджету, по управлінню капітального будівництва облдержадміністрації у сумі 1 260 700,00 для виконання робіт в Могилівському пансіонаті геріатрії з реконструкції, посилення фундаментів.
Таким чином, загальна вартість бюджетного фінансування на 2015 рік для виконання вказаних робіт становила 4 373 201 грн.
Згідно плану річних закупівель та за результатами проведеної процедури державних закупівель (відкриті торги), управлінням капітального будівництва ОДА (далі УКБ) з переможцем ТОВ «Корнер Сервіс» (м. Запоріжжя) 06.10.2015 був укладений договір на виконання будівельних робіт на загальну суму близько 4 млн.грн.
Протягом 2015 року, згідно відомостей, розміщених на сайті публічних коштів «Е.Data» ТОВ «Корнер Сервіс» отримало по цьому договору з бюджету кошти на загальну суму 3 567 197,90 грн.
Слідчими прокуратури Дніпропетровської області у вересні 2016 року повідомлено про підозру у вчинені злочину головному спеціалісту відділу технічного нагляду УКБ та директору ТОВ “Корнер Сервіс”, які під час виконання робіт оформили підроблені акти приймання виконаних будівельних робіт та привласнили бюджетні кошти на загальну суму понад 300 000 грн.
Однак, не зважаючи на вище викладене, на 2016 рік для продовження виконання робіт з реконструкції Могилівського пансіонату геріатрії УКБ передбачено додаткове фінансування у сумі близько 3 млн. грн. і знову з ТОВ “Корнет Сервіс” 22.07.2016 укладений відповідний договір.
У такий спосіб в 2016 році УКБ по завищеній вартості намагається здійснити подвійну закупівлю робіт, які не були виконані ТОВ “Корнер Сервіс” по договору 2015 року (але проплачені з бюджету), що вказує на свідому розтрату бюджетних коштів в особливо великому розмірі.
Таким чином безпосередньо начальник УКБ Олександр Кушвід здійснив замах на злочин, передбачений ч.2 ст.364 КК України. Зловживаючи своєю владою він продовжує договірні стосунки з крадіями бюджетних коштів за повної бездіяльності голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка.
За моїми даними ця бездіяльність відбувається тому, що пан Резніченко увійшов у злочинний зговір зі своїми підлеглими, які спільно ділять вкрадені у громади мільйони.
По даному факту направив заяви про кримінальне правопорушення у всі компетентні органи», – написав він.