Рейдерів регіону “кришують” в столиці, – депутат облради

19.09.2017 11:00   -
Автор:

В рейдерських захопленнях фермерських господарств в регіоні зацікавлені найвищі посадові особи. Про це розповів голова асоціації фермерів Дніпропетровської області, депутат обласної ради Анатолій Гайворонський, повідомляє інтернет-видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ“.
“В рейдерстві задіяні найвищі посадові особи. Вже й комісію создали при Кабінеті Міністрів, яка буде займатися рейдерством. Якщо держава признала рейдерство через створення комісій, то вона підтверджує нашу недолугість правоохоронних органів: якби вони робили, то ніякого рейдерства не було б. Жоден не притягнутий до кримінальної відповідальності: ні державний реєстратор, ні рейдер. Зрозуміло чому – бо задіяні такі люди, що їх чіпати не можна”, – сказав він.
За його словами, звернення до Міністерства юстиції результатів не дає: “Тричі зверталися. Двічі відмовили, третій раз ми поїхали весною з мітингом, акцією протесту, перекрили дорогу, в результаті нас прийняв Мороз (заступник міністра, – ред.). Сіли за стіл переговорів, виробили дорожню карту – як вирішити це питання, домовилися, пожали один одному руки і розійшлися. Через 2 неделі був у Києві, дзвоню начальнику департамента і говорю: ж нічого не робиться! Каже: ми не можемо. Взагалі нічого не можемо”.
Анатолій Гайворонський навів приклад, коли було захоплено одно з великих фермерських господарств на Дніпропетровщині.
“У Верховній Раді озвучували, задавали питання міністру юстиції, де він сказав перед українським народом з трибуни, що ми вирішимо. І не рішив! Знаючи, що там стояли люди і була стрілянина і великий супротив. І так нічого і не вирішили”, – наголосив депутат.
За матеріалами передачі «Наживо» на 51-му телеканалі