Ресторан у Дніпрі оштрафували на 200 тисяч за нелегальне використання пісні Green Day

24.06.2019 16:00   -
Автор:

Ресторан “Стейкерс” у Дніпрі сплатить штраф у розмірі 223 380 гривень за нелегальне використання музичного хіта Green Day “Basket Case”.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” із посиланням на “legalhub.online“.
Власник ресторану не зміг навести доказів легального використання музики – отримання дозволу та сплати роялті, тому повинен сплатити штраф.
Що сталося
У дніпровському ресторані “Стейкерс” (на вулиці Андрія Фабра, 2) представник Організації Колективного Управління Авторськими та Суміжними Правами (ОКУАСП) зафіксував нелегальне використання музичної продукції – публічне виконання пісні “Basket Case” гурту Green Day.
Правовласником, котрий представляє права музичного гурту Green Day на території України є ТОВ “Ворнер Мьюзік Україна”. Саме в його інтересах ОКУАСП подали судовий позов до ФОП Сливної Ірини Вікторівни.
Що вирішив суд
Господарський суд Дніпропетровської області встановив (рішення від 18 грудня 2018 року), що відповідач використовував музичний твір без дозволу правовласника та не сплачував авторської винагороди. Відповідач не навів доказів набуття права на використання музичного твору “Bascet Case” у приміщенні ресторану “Стейкерс”.
ФОП Сливна Ірина Вікторівна намагалася оскаржити зазначене рішення Господарського суду Дніпропетровської області, але суд апеляційної інстанції підтвердив правомірність рішення винесеного Господарським судом.
Центральний апеляційний господарський суд залишив у силі рішення Господарського суду Дніпропетровської області від 18 грудня 2018 року про стягнення грошової компенсації у розмірі 223 380 грн з ФОП Сливної І.В., яка здійснює господарську діяльність у приміщенні ресторану “Стейкерс”. Про це йдеться у постанові Апеляційного господарського суду м. Дніпра від 13 травня 2019 року.
“Не погодившись із зазначеним рішенням суду, до Центрального апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою звернулась Фізична особа – підприємець Сливна Ірина Вікторівна, в якій, посилаючись на грубе порушення судом норм матеріального та процесуального права, визнання встановленими обставин, які не доведені належними доказами, просить рішення суду від 18.12.2018 скасувати та прийняти нове рішення про відмову в задоволенні позову”, – йдеться у тексті рішення Апеляційного господарського суду м. Дніпра.
Також у рішенні вказано, що суд залишив без задоволення апеляційну скаргу ФОП Ірини Сливни на рішення Господарського суду Дніпропетровської області від 18.12.2018 у справі №904/3835/18. Тому ФОП має сплати грошову компенсацію за порушення майнових авторських прав у розмірі 223 380 гривень.