Ремонти доріг місцевого значення цілком фінансуються з міських бюджетів

05.02.2020 13:19   -
Автор:

В Україні фінансування на ремонти автошляхів місцевого значення з державного бюджету нині не виділяється. Лише на цільові проєкти під конкретні ділянки таких доріг. Про це під час пресконференції 4 лютого повідомив голова правління «Комітету виборців України» Станіслав Жолудєв.
«Зараз уже нема, як раніше, окремих статей видатків з центрального бюджету на ремонти місцевих доріг. Нині – це головний біль громад як у плані виділення коштів власне на самі ремонти, так і на проєкти таких робіт», – сказав експерт.
За його словами, загальна ситуація з автомобільними дорогами в Україні далеко не з кращих. Так, 90 % автошляхів загального користування не ремонтувалися понад 30 років. Майже 170 тис. км таких доріг не відповідають сучасним вимогам як за міцністю, так і за рівністю.
«Попри недофінансування із державного бюджету, міська влада Дніпра спрямує свої зусилля на поточні та середні ремонти шляхів, утримання та прибирання доріг, ремонт внутрішньоквартальних доріг і дворів тощо», – додав експерт.
Днепр.Главное