Ремонт трамвайних рейок на розі просп. Лесі Українки та вул. Степана Бандери. Коли завершать роботи

17.06.2024 17:10   -

У Дніпрі 15 червня стартував ремонт аварійного трамвайного переїзду на розі просп. Лесі Українки та вул. Степана Бандери. На цій ділянці жвавий рух транспорту, в тому числі і вантажного. Тож за роки експлуатації він зносився і потребував оновлення. Зараз тривають роботи з демонтажу старих колій.  Ремонт проводять у три етапи. Перший планують завершити до 8 липня.

«У рамах першого етапу оновлення буде зроблено трамвайний поворот з проспекту Лесі Українки на вул. Степана Бандери. На другому етапі буде зроблено поворот з вул. Степана Бандери на просп. Лесі Українки, а також пряму ділянку по просп. Лесі Українки у напрямку просп. Сергія Нігояна. На фінальному етапі – виконуємо ремонт прямої ділянки по просп. Лесі Українки у напрямку просп. О. Поля. Завершити всі роботи плануємо до кінця серпня. Цей ремонт забезпечить безперебійний рух трамваїв цим переїздом на найближчі 20 років», — прокоментував Нікіта Керенцев, провідний фахівець КП «Дніпровський електротранспорт» Дніпровської міськради.

Під час ремонту переїзду повністю замінять 273 метри трамвайних рейок. На ділянках, суміщених з автомобільною проїжджою частиною, прокладуть колії за безшпальною технологією у залізобетонні плити. Це забезпечить плавний рух автомобілів при користуванні переїздом. Також  замінять 1 електрифікований стрілочний перевід та 1 механічний, а ще облаштують більш комфортні посадкові платформи для пасажирів.

«Для виконання ремонту залучено 17 людей та 5 одиниць техніки. Це екскаватори та самоскиди. Хочу зазначити, що на строки виконання робіт погода вплинути не може. Все буде виконано згідно з графіком», — запевнив представник підрядної організації Олег Савченко.

Через проведення робіт до 8 липня 2024 року внесено зміни в роботу маршрутів громадського транспорту:

  • тролейбуси № 4 в напрямку станції метро «Металургів» курсують через просп. Лесі Українки – вул. Степана Бандери – просп. Дмитра Яворницького – вул. 128-ї Бригади Тероборони та далі за своїм маршрутом, в напрямку пл. Соборної без змін;
  • тролейбуси № 5 курсують до просп. Лесі Українки, без заїзду на просп. Дмитра Яворницького;
  • трамваї № 17 рух призупинили;
  • трамваї № 5, № 12 їздять до бульв. Батальйону Дніпро із заїздом на вул. Миколи Руденка;
  • трамваї № 14 — від залізничного вокзалу через вул. Степана Бандери – просп. Лесі Українки – вул. Володимира Антоновича та далі за своїм маршрутом.  Введено тимчасову зупинку на вул. Степана Бандери для можливості пересадки пасажирів на інші маршрути електротранспорту;
  • автобуси № 73 у напрямку залізничного вокзалу об’їжджають за схемою просп. Лесі Українки – бульв. Батальйону Дніпро – вул. Володимира Антоновича – вул. Філософська – просп. Лесі Українки, далі – за маршрутом. У зворотному напрямку – без змін;
  • автобуси № 155 у напрямку залізничного вокзалу рухаються за схемою вул. Степана Бандери – вул. Володимира Антоновича – бульв. Батальйону Дніпро – просп. Лесі Українки –  вул. Степана Бандери, далі – за маршрутом. У зворотному напрямку – за звичним маршрутом.

Для автотранспорту перекрито рух через перехрестя:

  • по просп. Лесі Українки в напрямку вул. Робочої;
  • по вул. Степана Бандери у напрямку просп. Дмитра Яворницького.

Автомобілісти зможуть об’їхати місце виконання робіт прилеглими вулицями.

Нагадаємо, це восьмий трамвайний переїзд у Дніпрі, який ремонтують з початку 2024 року. Роботи вже виконали на перехрестях:
–  просп. Богдана Хмельницького – вул. Шинна
–  просп. Богдана Хмельницького – вул. Стромцова
–  просп. Богдана Хмельницького – вул. Незалежності
–  просп. Богдана Хмельницького – вул. 152-ї Дивізії
–  просп. Богдана Хмельницького – вул. Барвінківська
–  просп. Дмитра Яворницького – пл. Вокзальна
–   просп. Лесі Українки – вул. Фабра