Релігійна секта у Південній Кореї навмисно поширювала коронавірус

03.03.2020 10:10   -
Автор:

Лідерів південнокорейської релігійної секти “Храм скинії свідоцтва Шінь-Чонджу” звинуватили у навмисному вбивстві в порушенню закону щодо контролю інфекційних захворювань. 1 березня прокуратура отримала позовну заяву з цього приводу від влади Сеула. Про це повідомляє ВВС.
Влада Південної Кореї має підстави вважати, що члени секти навмисно заражали коронавірусом одне одного під час проведення ритуалів і надалі, не дотримуючись приписів щодо непоширення інфекції, розповсюджували її країною.
Медики перевірили на ознаки коронавірусу всіх членів секти у країні – 230 тисяч осіб і у 9000 виявили ознаки захворювання.
Лідер секти – 88-річний Лі Ман Хі, він вважає себе Месією, що знаменує прихід кінця світу. Прихильники секти вірять, що тільки Лі Ман Хі може зрозуміти Біблію.
Загалом у Південній Кореї встановлено майже 4000 випадків захворювання на коронавірус, і майже половина з них – у людей-членів секти «Храму скинії свідоцтва Шінь-Чонджу”. Загалом у країні від коронавірусу померло більше 20 людей.
Лі Ман Хі