Рейдові перевірки щодня: як у Дніпрі контролюють вивезення сміття

25.01.2023 17:53   -

У Дніпрі представники інспекції з питань благоустрою перевіряють стан не лише прилеглих до об’єктів територій, а й своєчасне вивезення сміття. Таким чином інспекція контролює роботу й компанії, яка уклала  договір з міськрадою на виконання відповідних послуг. 

За словами головного спеціаліста інспекції Юрія Чорного, інспектори перевіряють чи є перенакопичення відповідних контейнерів, вивезення негабаритного сміття. 

«Якщо встановлюємо факти порушення, повідомляємо про це компанію-перевізника сміття для усунення тих чи інших недоліків. Наприклад, якщо це компанія «Екологія-Д», то там швидко реагують і одразу вивозять сміття з перенакопичених контейнерів чи великогабаритні відходи. Загалом щодня проводимо такі рейди у різних районах міста. Торік інспектори виписали 380 приписів щодо порушень у вивезенні твердих побутових відходів», — розповів Юрій Чорний. 

Водночас начальник дільниці ТОВ «Екологія-Д» Євген Байбуз зазначив: «Коли приходять повідомлення від інспекції з питань благоустрою щодо перенакопичення контейнерів чи необхідності вивезення великогабаритного сміття, ми, звісно ж, на це реагуємо. Такі ситуації можуть виникати через технічні затримки сміттєвозів. Або через те, що мешканці паркують свої авто так, що ми не можемо під’їхати до контейнерів чи їх викотити до сміттєвоза». 

Представник ТОВ «Екологія-Д» також додав: «Виникають і такі ситуації, коли вивозимо сміття й інших перевізників. Наприклад, через переповнені баки люди несуть непотріб до наших контейнерів. Звісно, вивозимо усе, щоб підтримувати чистоту у місті».