Реформи і боротьба з корупцією – чергові обіцянки шостого президента

24.09.2020 11:42   -

У Миколаєві Президент України Володимир Зеленський зустрівся з послами країн «Великої сімки» та Європейського Союзу, акредитованими в Україні, – повідомляє пресслужба Офісу президента.

Президент поінформував учасників зустрічі про стан і перспективи реалізації ключових реформ, ситуацію навколо антикорупційних органів, НБУ, про підготовку до проведення місцевих виборів.

Глава держави запевнив у незмінності курсу країни.

«Європейський вибір є незмінним для нашої держави. Саме він формує порядок денний політичних та економічних перетворень в Україні. Як гарант Конституції готовий усіляко захищати й забезпечувати незалежність і прозорість роботи САП, НАБУ, ВАКС. Водночас вимагатиму забезпечення права українських громадян бачити дієву роботу цих органів», — заявив він.

Зеленський також зазначив, що конкурси на обрання голів антикорупційних органів відбуватимуться за законом і під контролем громадськості. Окремо президент розповів про перебіг реформ в Україні та ситуацію в Нацбанку.

«Наразі зусилля уряду та Верховної Ради спрямовані на підтримку економіки в період кризи, залучення інвестицій та модернізацію тих галузей промисловості, в яких Україна зберігає потенціал. Ми зацікавлені в іноземних інвестиціях і працюємо над створенням комфортних умов для роботи інвесторів. Мій пріоритет — системне поліпшення інвестиційного клімату», — заявив Зеленський.