Реформа вищої освіти в Україні: що думають дніпровські роботодавці про нововведення МОН

14.12.2023 20:06   -

В Україні хочуть реформувати систему вищої освіти, аби наблизити її до стандартів Європейського Союзу. Планується, що у вересні 2024 року стартує нова реформа, яка передбачатиме введення дистанційної форми навчання замість заочної та вечірньої. Крім того, студенти отримають більшу свободу дій. Журналісти «Наше місто» з’ясували, як роботодавці ставляться до таких змін. За коментарем звернулися до найбільшої мережі супермаркетів «АТБ-маркет».

У прес-службі компанії нам розповіли, що приймають студентів на роботу. Але щодо студентів денної форми навчання є певні обмеження.

«Згідно з законодавством студенти денної форми навчання не мають права працювати на повну ставку під час навчання. Тому в більшості випадків вони працюють на повну ставку лише влітку, коли канікули. Таких досить багато», – повідомили в прес-службі компанії.

Щодо того, чи вплине нова реформа на освіченість їх потенційних працівників, в компанії не впевнені. Адже все залежить від самої людини і її прагнень. Крім того, «АТБ» навчає нових працівників у своїх освітніх центрах.

Навчальні центри «АТБ» є у Дніпрі, Києві, Одесі та Львові. Вони забезпечують особистий і професійний розвиток управлінських якостей керівників, зокрема й майбутніх.

Але, якщо все ж таки говорити окремо про освітні реформи, то в компанії мають свою думку з цього приводу.

«Будь-яка реформа не дасть результату, якщо кількість викладачів залежить від кількості студентів. Викладач розуміє, що якщо він поставить погану оцінку і студента відрахують, то він опиниться без роботи. І якщо нова реформа не розв’язує це питання, то не має значення, про що вона, бо ніяких результатів не дасть», – додали у прес-службі.

Варто зазначити, що наразі зміни в системі вищої освіти знаходяться на стадії громадського обговорення. Проте вже виділені певні напрямки, за якими можуть відбутися зміни. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

За матеріалами Наше Місто.