Реанімобіль, рефрижератор, медобладнання: для лікарень Дніпра надійшла допомога від волонтерів

22.05.2024 18:39   -

Пробірки для аналізів, халати для лікарів, прилади для хірургії. Для лікарень Дніпра надійшла допомога від волонтерів. Передали 8 палетів різних приладів, аби вистачало на усіх пацієнтів. Також доставили реанімобіль та рефрижератор.

До однієї з міських лікарень Дніпра прибула допомога від благодійних фондів. У машині 8 палетів необхідних матеріалів. Персонал медзакладу каже, допомога дуже необхідна, адже пацієнтів багато.

«Нажаль, з тією великою кількістю пацієнтів, які сьогодні госпіталізує кожна опорна лікарня, ці витратні матеріали мають велику потребу, і мають велику потребу щоденно, вони закінчуються і знову і знову до нас поступають пацієнти, яким це необхідно», – зауважує представниця лікарні Наталія.

У коробках халати для лікарів, пробірки для аналізів, насадки для відсмоктувачів рідини та багато іншого. Важливим для лікарень є і обладнання.

«Нагальними залишаються препарати, антибіотики широкого спектру дії і обладнання, зокрема особливої популярності набирає портативні апарати УЗД, дифібриляторі і так далі. Тут є великі об’єми для перерозподілу між закладами всередині лікарні, тут медичні розхідники, тут набори для хірургічних втручань і так далі», – каже директорка БО «БФ Милосердя та Здоров’я» Дар’я Баглай.

Допомога прибула від волонтерів, як українських, так і закордонних. Загалом обладнання та розхідні матеріали отримали 4 лікарні міста. Волонтери кажуть, на 3 році війни допомагати стає все важче.

«Ми робимо все можливе, щоб потік нашої допомоги був постійним та безперебійним, але наші волонтери працюють все більше і більше, щоб підживлювати в іноземних донорах, а також в українських спонсорах цей інтерес для великих і масштабних донатів , тому що зазвичай спав інтерес до зборів, як таких маленьких, тому намагаємося комунікувати з більшими бізнесами у яких є можливості донатити на постійниій основі», – зазначає Дар’я Баглай.

Також волонтери до зони бойових дій доставляють автомобілі. На Херсонщину відправиться новий реанімобіль, оснащений він усім необхідним.

«Ці автівки, в чому заключається основна перевага над іншими, тобто вони оснащені сучасним обладнанням, там є і монітор, дефібролятори, відсмоктувачі, кисень. Тобто ця автівка, дає можливість в стадії наркотичного сну перевезти пацієнта за будь-яких умов», – наголошує голова правління БО «БФ Милосердя та Здоров’я» Олександр Яцина.

А також благодійники передали автомобіль рефрижератор, який буде на Донеччині евакуювати загиблих героїв.

Джерело: ДніпроTV