На Донбасі український воїн загинув від кулі ворожого снайпера

14.05.2021 09:08   -

Збройні формування Російської Федерації й надалі ігнорують режим припинення вогню та обстрілюють позиції підрозділів Об’єднаних сил.

13 травня внаслідок ворожого вогню військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав кульове поранення від снайпера не сумісне з життям.

Командування висловлює співчуття рідним та близьким загиблого захисника.

Впродовж минулої доби, 13 травня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 19 порушень режиму припинення вогню. Зокрема, неподалік населених пунктів ЛЕБЕДИНСЬКЕ, ГНУТОВЕ та ПАВЛОПІЛЬ ворог відкривав вогонь з мінометів 120-го калібру. Біля населеного пункту НОВОЗВАНІВКА окупанти здійснили обстріл з мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів та автоматичних станкових гранатометів. Ворог тричі відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів, ручних та станкових протитанкових гранатометів поблизу населеного пункту ВЕРХНЬОТОРЕЦЬКЕ та один раз біля НОВОСЕЛІВКИ. З танків, артилерійських установок 122-го калібру, мінометів 120-го калібру, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї окупанти шість разів здійснили обстріл у напрямку ПІСКІВ.

Біля населеного пункту НОВОТРОЇЦЬКЕ російські найманці відкривали вогонь зі стрілецької зброї, автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, а біля селища ПІВДЕННЕ – зі станкових протитанкових гранатометів. Поблизу ВОДЯНОГО противник двічі здійснив обстріл з автоматичних станкових та станкових протитанкових гранатометів, а біля населеного пункту ЛУГАНСЬКЕ – ще й з великокаліберних кулеметів та ручних протитанкових гранатометів.

На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Станом на 7 годину ранку 14 травня, порушення режиму припинення вогню не зафіксовано. Українські військовослужбовці й надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил.