Ракетам для мирного космосу і для агресивного ворога – бути! Парламент проголосував за підтримку Південмашу

14.07.2020 13:43   -
Автор:

Сьогодні Верховна Рада України конституційною більшістю (324 голоси) ухвалила в цілому законопроєкт “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік” (щодо додаткових заходів з фінансового оздоровлення державного підприємства “Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова»

Законом передбачено введення нової бюджетної програми (головний розпорядник бюджетних коштів – Державне космічне агентство України) “Поповнення статутного капіталу державного підприємства” на погашення заборгованості з виплати зарплати, єдиного соціального внеску, окремих податків та перед державою за витратами бюджету” з обсягом видатків 2318,228 млн. грн.

… Південмаш перебуває під загрозою незворотної втрати платоспроможності та, відповідно, можливості здійснювати господарську діяльність з виробництва ракетно-космічної техніки. З метою подолання кризової ситуації та вирішення проблемних питань Південмашем розроблено та вже кілька років впроваджується низка заходів, серед яких збільшення обсягів виробництва в інтересах Міноборони – від 1,1 млрд. гривень в 2020 році і від 1,5 млрд. гривень в подальшому“, – йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

Автор – Боніфацій