Радісна новина: панди вже не зникають у природі

10.07.2021 09:30   -

Влада Китаю заявила, що гігантські панди більше не перебувають під загрозою зникнення, однак ці тварини досі ще залишаються вразливими, – повідомляє BBC.

Класифікація виду була змінена, оскільки їх чисельність у дикій природі досягла 1 800 особин.

Помощь пандам - Проблемы панд

Експерти кажуть, що Китаю вдалося врятувати свою знакову тварину завдяки довготривалим зусиллям щодо охорони природи, зокрема розширення середовища проживання панд.

У 2016 році Міжнародний союз охорони природи (IUCN) виключив панд зі списку зникаючих видів та відніс до категорії “вразливих”.

На той час китайські чиновники оскаржували це рішення, заявляючи, що воно може ввести людей в оману щодо того, що зусилля з охорони природи можуть бути ослаблені.

Теперішнє оголошення міністерства охорони навколишнього середовища Китаю стало першим випадком зміни статусу тварин у власному списку видів, що зникають.

Користувачі соціальних мереж Китаю були в захваті від цієї новини, сказавши, що це “доказ” того, що зусилля з охорони того варті.

“Це результат багаторічної наполегливої ​​роботи. Добре зроблено всім природоохоронцям”, – написала одна людина на платформі мікроблогів Weibo.

Експерти стверджують, що успіх значною мірою зумовлений зусиллями Китаю відтворити та заселити бамбукові ліси, позаяк бамбук становить близько 99% пандового раціону, без чого вони, швидше за все, голодують.

Зоопарки також намагалися збільшити чисельність за допомогою методів розведення у неволі.