Радіо і сайт “Эхо Москвы” самоліквідовується

03.03.2022 11:13   -

У Росії самоліквідовується радіоканал і сайт “Ехо Москви”.

Про це повідомив головний редактор “Еха Москви” Олексій Венедіктов. 

“Більшістю голосів Ради Директорів Ехо Москви прийняте рішення про ліквідацію радіоканалу та сайту Ехо Москви”, – написав він.

«Е́хо Москви́» (рос. Эхо Москвы) — російська цілодобова інформаційно-розмовна радіостанція. Зареєстрована 9 серпня 1990 року, перший ефір відбувся 22 серпня 1990 року.

«Ехо Москви» орієнтоване на новинне мовлення, основні програми — новини політики і культури, огляди преси, бесіди з гостями, інтерактивне спілкування зі слухачами, авторські програми на різну тематику. Щоденна аудиторія — близько 900 тисяч осіб. Потенційна аудиторія — близько 46 мільйонів осіб.

Головний редактор Олексій Венедиктов, який 2014 року активно поширював тези про “громадянську війну в Україні”.

Венедиктов покинул совет директоров "Эха Москвы". Оказалось, что Путин знал  о радиостанции больше него - BBC News Русская служба

Вранці у четвер Венедиктов припустив, що рада директорів радіо може ухвалити рішення про розірвання контракту з ним та ліквідацію радіостанції. Генпрокуратура, на його думку, не вимагала закрити радіо та його сайт.

“Рішення про ліквідацію було прийнято лише за 15 хвилин у моїй відсутності, мене на засідання навіть не запросили”, – сказав він.

“Эхо Москвы” входить у холдинг “Газпром-медіа”. У прес-службі холдингу повідомили, що основою для ліквідації стало звернення Генпрокуратури.

“Розглянувши припис Генеральної прокуратури РФ про обмеження доступу до засобу масової інформації “Эхо Москвы”, рада директорів ЗАТ “Эхо Москвы” 3 березня ухвалила рішення про припинення дії ЗМІ радіоканалу “Эхо Москвы” та ЗМІ однойменного електронного періодичного видання”, – дослівно сказано в повідомленні прес-служби.

Рішення ради директорів фактично позбавляє власності міноритарних акціонерів ЗАТ “Эхо Москвы”, яким належить 34% акцій товариства, сказав Венедиктов: “Ми зберемося з акціонерами та вирішимо, що з цим робити”.

Увечері 1 березня радіостанцію “Ехо Москви” було відключено від ефірного мовлення в Росії, її сайт був заблокований Роскомнаглядом одночасно з сайтом телеканалу “Дощ” (внесений до реєстру ЗМІ, що виконують функції іноземного агента). Це було зроблено за поданням Генпрокуратури.

Комплекс профессора Преображенского. «Нация рабов» и бремя интеллигента  Спектр