Рада пІдвищила студентам іменні стипендії

18.12.2018 15:15   -
Автор:

Стипендії парламенту призначають за успіхи в навчанні та суспільно-громадську роботу. Парламент підвищив на 330 грн і 420 грн іменні стипендії Верховної Ради України студентам навчальних закладів.
За таке рішення проголосували 233 народних обранці, повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на “ТСН“.
Так, стипендії для студентів технікумів, коледжів, училищ (вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації), які навчаються за освітнім ступенем “молодший спеціаліст” або “бакалавр”, збільшено на 330 грн – до 2130 грн на місяць. Сьогодні вони отримують іменні стипендії в розмірі 1800 грн.
Для студентів університетів, академій, інститутів, консерваторій (вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації), наукових установ, які навчаються за освітнім ступенем “бакалавр”, “спеціаліст” або “магістр”, встановлюється іменна стипендія у розмірі 2720 грн. На сьогодні – 2300 грн, тобто її збільшено на 420 грн.
Іменні стипендії парламенту призначаються студентам-відмінникам, які, крім особливих успіхів в навчанні та науковій діяльності, мають і значні досягнення в суспільно-громадській роботі.
Інститут публічних справ Польщі дослідив питання українських студентів у цій країні. За отриманими даними, молоді українці все частіше обирають сусідню державу для отримання вищої освіти. Так, кількість українських студентів там зросла втричі, а повертатися планує лише кожен десятий.