Привласнили понад 22 млн грн кредитних коштів: підозри отримали колишні працівники одного з банків

25.02.2024 09:21   -

Посадові особи банківської установи вступили у злочинну змову з представниками бізнесу для незаконного отримання 30 млн грн кредитних коштів.

Серед учасників схеми — колишній керівник управління банківської безпеки – член кредитного комітету, його заступник, а також керівник приватного суб’єкта господарювання, оцінювач та державний реєстратор.

Розуміючи, що кредитні кошти заздалегідь не будуть повернуті, а заставне майно існує лише на папері, зловмисники підписали необхідні документи із завідомо неправдивими даними і надали кредит приватному суб’єкту господарювання.

Через деякий час банк визнали неплатоспроможним, а обов’язок виплати по депозитним зобовʼязанням перейшов до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

У результаті корупційної оборудки Фонду гарантування вкладів фізичних осіб завдано збитків у розмірі 22,5 млн грн.

На підставі отриманих доказів правоохоронці повідомили семи фігурантам підозру за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Джерело: 49000