Притула збирає партію

28.09.2021 19:45   -

Колишній член партії «Голос», шоумен Сергій Притула заявив, що створює свою власну партію, з якою планує брати участь у наступних парламентських виборах, – повідомив він в ефірі «24 каналу».

«Це очевидно буде політична партія. Поки що вона на етапі формування. Щодо неймінгу, брендингу — дайте мені трішки часу, і я обов’язково все розкажу. Це однозначно буде не віртуальна історія. Проте й поспішати з набуттям субʼєктності я не буду», — заявив Притула.

Він також зазначив, що в пріоритетах політичної сили буде парламентська кампанія, оскільки «парламент завжди був найважливішою інституцією України».

«Інституційно парламент не давав познущатись з країни за усі роки і переламати об коліно Конституцію. Не важливо, хто був президентом. І за Леоніда Кучми, і за Віктора Януковича саме парламент був «тим» інститутом. Окрім, звичайно, людського протесту, якщо ми говоримо про Януковича», – пояснив Притула.

У своєму відеоблозі Притула також казав, що має намір серйозно займатися політикою.

У червні 2019 року, перед виборами до парламенту, Притула вступив до партії «Голос». Він був 30-м у списку партії на позачергових виборах до Верховної Ради, але тоді до парламенту не потрапив.

У 2020 році Притула балотувався від «Голосу» у мери Києва. Він посів третє місце за кількістю голосів після чинного мера Віталія Кличка та екс-глави Київської міської державної адміністрації Олександра Попова.

У березні 2021 року Сергій Притула увійшов у трійку політиків з найвищим рівнем довіри, а вже у червні 2021 року він оголосив про вихід із «Голосу», розкритикувавши партійне керівництво. Водночас він вже тоді заявив, що продовжить свою політичну діяльність.

Притула вийшов з партії «Голос» після виборів мера Києва і на тлі конфлікту в політсилі. Він сказав, що нинішня позиція партії не відповідає її початковим основам. У партії згодом заявили, що Притула «хотів отримати керівні посади за будь-яку ціну».