Прикриваються мирними мешканцями: проросійські терористи здійснюють артобстріли з жилих кварталів Донецька

19.05.2021 08:00   -

Російські найманці на Донбасі продовжують свої провокації, намагаючись звинуватити українських військових у чергових обстрілах та веденні вогню по мирних мешканцях окупованих бойовиками територій. Так, терористи активно використовують тактику ведення мінометного вогню по українських позиціях із жилих кварталів населених пунктів, сподіваючись сховатися за спинами звичайних людей.

Зокрема, увечері 17 травня, збройні формування РФ здійснили обстріл позицій підрозділів Збройних Сил України у районі населеного пункту Піски з мінометів калібру 82 та 120 мм безпосередньо з житлових кварталів Донецька та його передмістя. В якості місць вогневих позицій для мінометів, окупанти обрали майданчики та двори поруч з житловими будинками, а один з мінометів розташували у безпосередній близькості від Донецької Міської клінічної лікарні №21“, – уточнюють у прес-службі.

Такі дії суперечать нормам Міжнародного гуманітарного права, наражають на небезпеку як мирних мешканців та несуть загрозу руйнування критичних об’єктів інфраструктури.

На зображенні може бути: map, на відкритому повітрі та текст

Загалом, протягом минулої доби, 18 травня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню.

Зокрема, неподалік ПІСКІВ ворог двічі відкривав вогонь з підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.Біля населених пунктів СВІТЛОДАРСЬК та ЗАЙЦЕВЕ окупанти здійснили обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.Поблизу КРАСНОГОРІВКИ противник здійснив обстріл з автоматичних станкових та станкових протитанкових гранатометів, а біля АВДІЇВКИ – з підствольних гранатометів“, – повідомляють у штабі ООС.

Бойових втрат серед наших захисників немає.

Станом на 7 годину ранку, 19 травня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.