Прокурорам нагадали організаторів побиття дніпрян біля будівлі ОДА 26 січня 2014 року (ВІДЕО)

26.01.2016 17:15   -
Автор:

26 січня 2016 року журналісти і громадські активісти Дніпра зібралися під стінами обласної прокуратури з метою нагади про події дворічної давнини.
Про це йдеться в сюжеті “Громадського ТБ Дніпро”.
«Журналістів міста обурив брифінг заступника прокурора Дніпропетровської області Олега Халіна, на якому він 19 січня заявив, що в справі 26 січня 2014 року, коли біля будівлі Дніпропетровської облдержадміністрації були побиті мирні громадяни, достатніх доказів для оголошення підозри колишнім керівникам області здобуто не було», — говорить журналістка Юля Мельник, яка сама була свідком подій 2014 року.
Активісти вимагають, щоб покарали винних і посадили не тільки тих «тітушок», які були виконавцями, але й організаторів побиття, чиї прізвища всім відомі.
«Мене досі викликають на допити як свідка. Ми дослідили по світлинах, які я робила в той день, кожен мій крок. Де були, де стояли, що робили, куди пішли. Це був такий докладний аналіз подій, що я не розумію, що їм ще треба. Ті, кого в прокуратурі називають організаторами побиття, це просто «пішаки», ми всі розуміємо», — розповідає Марина Давидова, свідок побиття дніпрян 26 січня 2014 року.
Заступник прокурора Дніпропетровської області Олег Халін, який вийшов до активістів, заявив, що якщо у когось є неспростовні докази провини певних громадян, то в прокуратурі готові прийняти відповідні заяви і розпочати кримінальне провадження.
Читайте також: Кто из днепропетровских нардепов живет в Киеве за счет государства