Прокуратура визнала бездіяльність відносно злочинів Вілкула, – Купрій

02.04.2015 11:55   -
Автор:

“Сьогодні рішенням Печерського районного суду м.Києва визнана протиправною бездіяльність першого заступника Генпрокурора Володимира Гузира, яка полягає у відмові відкривати кримінальне провадження проти мера Кривого рогу Юрія Вілкула (батька одного з лідерів Опозиційного Блоку Олександра Вілкула)”, – заявляє нардеп Віталій Купрій на своїй сторінці у фейсбук.
Про це пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ”.
“Раніше я повідомляв громадськість, що у деяких великих містах Україні діє корупційна схема в рекламній сфері. Очолюють таку схему міські голови, прикриваючись рішеннями відповідних органів місцевого самоврядування.
Так, в Кривому розі за час повноважень Юрія Вілкула не надійшло до міського бюджету близько 40 млн.грн. коштів за надання підприємцям в користування місць комунальної власності для розташування рекламних засобів (білборди, лайтбокси, банери, тощо).
Для руйнування корупційної схеми і притягнення Юрія Вілкула до кримінальної відповідальності у вигляді позбавлення волі на строк від 3-х до 5-ти років я подав в Генеральну прокуратуру відповідну заяву. Проте тоді ще в.о. Генпрокурора пан Гузир в порушення вимог статті 214 Кримінального процесуального кодексу відмовився відкривати проти корупціонера кримінальне провадження (http://videonews.com.ua/news/view/38068). Тому я був змушений оскаржити його відмову до суду і нарешті громадськість отримала довгоочікуване позитивне рішення. Досудове слідство почалось”, – додав Купрій.
Читайте також: Критика в мой адрес связана с моим высоким рейтингом в области, – Вилкул (ВИДЕО)