Вибух на газогоні, можлива диверсія

09.01.2021 22:27   -

У Лубенському районі Полтавщини близько четвертої години дня сталася розгерметизація газопроводу і, як наслідок, вибух та пожежа. Наразі інформації про постраждалих немає. На місці аварії працюють поліція та ДСНС, – повідомляє АТ «Лубнигаз» у Facebook.

Наразі ОГТСУ працює над відновленням газопостачання до низки сіл у Полтавській області обхідним способом. Жодних небезпек для подальшого транзиту газу нема.

Оператор повідомив про інцидент до СБУ — не виключено, що вибух міг бути наслідком диверсії.

Як повідомляє постачальник АТ «Лубнигаз», лінія 104 наразі перевантажена через численні дзвінки споживачів. Для них терміново відкрили гарячу лінію. Компанія закликає писати щодо всіх термінових питань у приватні повідомлення в Facebook, оскільки операторів на телефонній лінії вкрай мало.

У ДСНС повідомили, що для гасіння задіяли 40 людей особового складу та 7 одиниць техніки. Служба підтверджує відсутність постраждалих і жертв. Також зазначається, що на даний момент газопостачання немає. Нині на місці розгерметизації спостерігається незначне горіння газу — висота полум’я сягає одного метра.

Вибух газу стався поблизу села Калайдинці. Як повідомляє постачальник, внаслідок аварії можливе відключення газу. Наразі відомо, що без газу залишилися населені пункти Оржицького району — Лазiрки, Новооржицьке, Райозеро, Тарасенкове, Вишневе, Яблуневе, Воронинцi, Черевки, Хорошки, Нове, Загребельне, Тимки, Пилиповичі, Несено-Iржавець, Полуніївка.

Також «Лубнигаз» просить споживачів обов’язково перекрити газові конфорки, якщо вони помітять відсутність газу.

«Дуже важливо у цьому випадку переконатися, що газові конфорки, котли та інше обладнання будуть виключені, газові крани — перекриті», — повідомляє компанія.