Пірати захопили корабель: серед членів екіпажу шестеро українців

19.12.2020 21:28   -

Міністерство закордонних справ України в суботу підтвердило, що серед членів екіпажу, викраденого біля узбережжя Нігерії з вантажного судна STEVIA, що перебуває під Камеруном, було шість громадян України.

У середу пірати напали на судно в Гвінейській затоці, захопивши вісім членів екіпажу, на відстані 28 морських миль (51,8 кілометра) від узбережжя Нігерії. Дочка одного із захоплених моряків заявила в суботу, що на борту судна було шість українців, – повідомляє Independent Online, або IOL – веб-сайт із новинами та інформацією, що базується в Південній Африці.

“Так, ми знаємо про цю ситуацію. В результаті нападу піратів на корабель біля узбережжя Нігерії 16 грудня було захоплено вісім членів екіпажу, в тому числі шість громадян України”, – заявив речник МЗС України Олег Ніколенко.

За словами дипломата, судновласником вантажного судна STEVIA є албанська компанія, тому і посольство України в Нігерії, так і Албанія вживають відповідних заходів реагування.

Гвінейська затока є найбільш економічно активним та багатим нафтою регіоном Африки. Піратська активність в регіоні зросла за останні роки, що змусило Нігерію, Гану та інші сусідні регіони створити морську координаційну операцію для боротьби з цим явищем.