Молодиків-вандалів, які вночі забруднили пам’ятник Бандері, затримано, ймовірно сядуть до в’язниці на 4-7 років

12.02.2021 20:31   -

У Львові поліція затримала двох місцевих студентів, які кинули пляшку з фарбою у пам’ятник Степану Бандері і втекли з місця злочину, – повідомила поліція Львівської області у Facebook.

Зловмисниками виявилися двоє уродженців Хмельниччини віком 19 та 24 роки, які навчаються в одному зі львівських навчальних закладів.

“Проведеними оперативно-розшуковими заходами, до яких були залучені співробітники різних служб та підрозділів поліції Львівщини, Служби безпеки України та прокуратури, було встановлено осіб, причетних до скоєння цього злочину. За місцями їх проживання  проведені санкціоновані обшуки із залученням спецпризначенців поліції Львівщини, під час яких були вилучені речові докази”, – зазначив начальник ГУ Нацполіції у Львівській області Василь Віконський.

Затриманим вандалам повідомили про підозру за ч.3 ст.297 (Осквернення пам’ятника, спорудженого в пам’ять особи, яка захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, борця за незалежність України у ХХ столітті, учасника партизанського руху, підпільника) КК України.

Санкція статті передбачає від 4 до 5 років обмеження волі або позбавлення волі на термін від 4 до 7 років.

Триває досудове розслідування.

5 лютого близько опівночі на площі Кропивницького у центрі Львова невідомі облили червоною фарбою пам’ятник лідеру ОУН Степану Бандері.

Результат пошуку зображень за запитом кинули пляшку з фарбою у пам'ятник Степану Бандері